Zalaszabar

2016.06.23. 14:59

Medve a faluban

Zalaszabar – Egy hatalmas bika, s egy feldühödött medve került pár napja a településre. A falubeliek és az átutazók viszont cseppet sem félnek, helyette inkább fotózkodnak a vadakkal.

Pásztor András

Az élethű nagyságú szobrok amúgy gumiból készültek, alkotójuk az újudvari Demeter László évek óta készít ilyen és ehhez hasonló figurákat. A két szobor egyike a település főterén, a másik pedig az önkormányzat udvarában kapott elhelyezést. A fogadtatás vegyes volt, akadtak, akik túl nagynak, oda nem illőnek ítélték a szobrokat, a gyerekek és az átutazók viszont rengeteg fotót készítettek a gumiállatokról.

Fotó: Zalaszabar

– A két szobrot azért állítottuk ki, hogy felhívják a figyelmet a szombaton megrendezésre kerülő tizedik halászléfőző fesztiválra – árulta el Balogh Andrea szervező, aki hozzátette: a jelentkezések alapján több mint 20 csapat nevezett a versenyre, s remélhetőleg a kulturális program is vonzza majd a látogatókat, érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!