Zalalövő

2015.04.18. 19:55

Akrobatikus rock and roll a táncparketten - 9 kategóriában összesen mintegy 200 versenyző szerepelt a IX. Salla Kupán

Zalalövő - Négy megye mintegy kétszáz ifjú táncosa vett részt a már kilencedik alkalommal megrendezett Salla Kupán. Szombaton rock and roll zenétől volt hangos a zalalövői művelődési központ és közvetlen környéke.

Gyuricza Ferenc

A nyugat-dunántúli régió akrobatikus rock and roll-táncversenyét a Salla Művelődési Központ és Könyvtár, illetve a Galaxy Akrobatikus Rock And Roll Club közösen szervezte. Utóbbi képviseletében Molnár Nóra lapunknak elmondta: a Salla Kupa egy felmenő rendszerben zajló országos verseny része, az itt legjobb eredményt elérő táncosok előbb a területi versenyen, majd onnan is továbbjutva akár az országos döntőben is bizonyíthatnak. Zalában kifejezetten jó rock and roll-táncosok vannak, a helyi felnőttcsoport már az országos döntőben is bizonyított.

 

– Ma Zalalövőn öt páros, egy trió, valamint három formációs kategóriában léphetnek táncparkettre a versenyzők, óvodásoktól egészen a junior korúakig – tette még hozzá Molnár Nóra. – Az itt bemutatkozó táncosok többsége még nem igazolt versenyző, de célunk az utánpótlásképzés, a mai rendezvény pedig kiváló alkalom arra, hogy a versenykörülményeket megismerjék, hiszen az országos nagy rendezvényeken is hasonló várja őket.

Mindenki a levegőben. A formációs kategória egyik részt vevő csoportja, a hegykői Csillagos5ös. Fotó: Gyuricza Ferenc

A páros kategóriák nyertesei Vermes Máté és Samu Kiara, Norczen Lili és Takács Réka, Gombás Fanni és Balogh Ivett (mind Szombathely), Lovranics Dávid és Gosztolya Gabriella (Táplánszentkereszt), Badics Virág és Karvalics Rebeka (Tanakajd) lettek. A trió kategóriát a helyi színekben induló Gál Liza, Hajdú Mirella és Kozics Viktória nyerte, míg a formációs táncok mezőnyében egy tanakajdi (ovis kategória), egy szombathelyi (gyermek), illetve egy hegykői (serdülő és junior összevont) győzelem született.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!