Zalalövő

2014.07.10. 13:57

Etikai kódex készült az önkormányzati hivatal köztisztviselőinek

Zalalövő - Elfogadta a képviselő-testület a Zalalövői Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselőire vonatkozó etikai szabályzatot.

Szabó Judit

A képviselő-testületek törvényben előírt feladata meghatározni a hivatásetikai alapelveket és az etikai eljárás szabályait. A zalalövői önkormányzat nemrég fogadta el a kódexet.

A törvényben foglalt alapvető etikai elvárás a hűség és elkötelezettség, a nemzeti érdekek előnyben részesítése, az igazságos és méltányos jogszolgáltatás, a méltóság és tisztesség, az előítéletektől mentesség, a pártatlanság, a felelősségtudat és szakszerűség, az együttműködés, az intézkedésekben pedig az arányosság. A munkavállaló köteles a magánéletben is köztisztviselőhöz méltó magatartást tanúsítani, áll a zalalövői szabályzatban.

A kódex azt is kimondja, hogy a köztisztviselő nem folytathat aktív tevékenységet politikai párt, szervezet vagy mozgalom érdekében, és nem vehet részt olyan kampányban, amelyben tevékenysége meghaladná a véleménynyilvánítási jogával élő állampolgár aktivitását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!