Zalakaros

2015.08.05. 16:26

Csupaüveg csarnok - A Zalakarosi Fürdő a saját erejére is támaszkodik (x)

Zalakaros - Csaknem egymilliárd forintos korszerűsítést tervez a következő, 2020-ig tartó uniós fejlesztési ciklusban a Zalakarosi Fürdő.

Horváth-Balogh Attila

Mint azt Krampek Mihálytól, a Gránit Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatójától megtudtuk: a fürdő fejlesztési koncepciója két verzióban készült el, az egyik számol uniós forrásokkal, a másik nem. Jelen állás szerint úgy tűnik: utóbbi a reálisabb.

– Sajnos úgy értesültünk, hogy európai uniós források az előttünk álló időszakban fürdőfejlesztésre nem lesznek – bocsátotta előre Krampek Mihály. – Ezt szomorúan konstatáltuk, ugyanis uniós pénz igénybevételével szerettük volna folytatni, pontosabban befejezni az 1998 óta üzemelő élményfürdő blokkunk bővítését, egy Vidra-ház fantázianevű komplexum megépítésével. A körülbelül 2 milliárd forintos fejlesztés olyan fürdőcsarnokot jelöl, amelyben öt, szinte adrenalinbombaként ható csúszdarendszer, hullámmedence és ugrálómedence kapna helyet. Impozáns, csupaüveg építmény lenne ez, ám így, hogy uniós támogatást nem vehetünk igénybe a megvalósításához, csak 4-5 év múlva épülhet meg, de akkor sem teszünk le róla, megcsináljuk. Saját forrásból, a cég nyereségéből, kedvezményes hitelből, az önkormányzat támogatásával, esetleg kormányzati pénzből – ugyanis a fürdőszektor valamennyi szereplője abban bízik, hogy a kormány EU-források híján majd saját, hazai pályázatot ír ki számunkra a Széchenyi Tervhez hasonló módon.

Krampek Mihály azt is elmondta: ezen kívül a következő években bővíteni kívánják a meglévő strandi csúszdaparkot, építenének egy, a fürdővel közvetlenül szomszédos, 74 férőhelyes lakóautó-kempinget, továbbá sort kerítenének a „gyógycentrum" teljes rekonstrukciójára – benne a „törökfürdő" formájú épület modernizálására, mai igényekhez igazítására is.

Krampek Mihály vezérigazgatótól megtudtuk, hogy a következő évekre tervezett fejlesztések sorában bővíteni kívánják a meglévő strandi csúszdaparkot is, abban a formában, ahogy az a mellékelt látványterven látható

– Azt gondoljuk, mindezen beruházások révén a fürdő jelentős nyereségnövekedése érhető el A Vidra-ház megépítésére pedig a ciklus végén megfelelő önrésszel, kedvező hitellel kerülhetne sor – de bízunk abban, hogy megjelennek a fentebb említett magyar pályázatok is, és akkor még hamarabb valósulhat meg ez az elképzelés is – tette hozzá végül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!