Zalakaros

2014.07.01. 13:55

Zalakaros: repülés és pihenés is

Zalakaros - Nemrég a helyi repülőtér üzemeltetői is bekapcsolódtak a fürdőváros és a környék népszerűsítésébe, az elképzelések szerint a környező országokból közel 12 ezer kisrepülővel rendelkező turista érkezhet.

Pásztor András

A Zalaegerszegi Motorosrepülő Klub és a zalakarosi repülőtér bérlőjének közreműködésével már az elmúlt hétvégén 20 lengyel, cseh, német és magyar ultrakönnyű kisrepülőgépből álló kötelék landolt a zalakarosi fürdőváros repülőterén. A 40 főből álló vendégsereget a repülőtér személyzete látta vendégül, majd a frissítők és a kávé elfogyasztása után, az egész csapat a zalakarosi fürdőben kapcsolódott ki. A kellemes délutánt követően röviddel 19 óra előtt a gépek ismét felszálltak, hogy folytassák magyarországi túrájukat - nyilatkozta Zsuppányi Zoltán a repülőtér vezetője, aki hozzátette: a vendégek elégedettek voltak a repülőtér állapotával, a kedves fogadtatással és a fürdőben kapott szolgáltatásokkal.

A hétvégén  kisrepülőkből álló kötelék landolt a karosi repülőtéren. További vendégeket várnak (Fotó: Zalakaros)

A szombati nap repülési üzemét Nagy Ernő légiforgalmi tájékoztatással koordinálta, ezzel segítve a kötelékek biztonságos le- és felszállását.

- A repülőtér bérlőjeként azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a fürdővárost népszerűsítsük a külföldi, illetve hazai kluboknál is, és felhívjuk a figyelmét a kisgéppel rendelkezők széles táborának, hogy Zalakaros és környéke igazán repülőbarát környék - magyarázta Orbán Gyula, a klub elnöke, aki azt is hangsúlyozta: a környező országokban cirka 12 ezer olyan magán- vagy klub tulajdonban lévő kisrepülőgép van, amely landolhat a karosi repülőtéren. E potenciális vendégeket a jövőben szeretnék meggyőzni arról, hogy érdemes Karost választani, ha repülésről, pihenésről van szó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!