Zalakaros

2014.07.31. 15:55

Pótolhatatlan érintések: anyatejjel a harmóniáért

Zalakaros - „Anyának lenni jó” címmel nyílt kiállítás csütörtökön a Gránit Gyógyfürdő strandfürdő feletti kiállítótermében. Sőt, a programot szervező Karosi Civil Egyesület a szoptatási világhéthez kapcsolódva kulturális műsorral és előadással is köszöntötte a családanyákat.

Benedek Bálint

 

„Anyának lenni valóban csodálatos, bár nem tudom hitelesen hangzik-e ez egy apa szájából" – kezdte megnyitóját Novák Ferenc polgármester. – Az anyaság egészséget is ad, hisz tréfásan szólva az édesanyáknak nincs idejük megbetegedni – folytatta a polgármester, aki azt kérte a szülőktől: ne sikeres, hanem boldog és kiegyensúlyozott felnőtteket neveljenek.

A folytatásban a magyar lakosság egészségi állapotáról dr. Oroszi Beatrix, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal főosztályvezetője beszélt, kiemelve: a népesség fogy. Kitért arra, hogy bizonyára minden anya elkövet mindent, hogy gyermeke nyugodt életet éljen. Ez pedig az anyatejes táplálással kezdődik. És anyának lenni nemcsak jó, de óriási felelősség is.

Ezt pontosan érzi a zalakarosi Léránt Brigitta is, aki két kapcsolatból négy gyermeket nevel, s most vehette át a civil egyesület és a város elismerését. Ugyancsak kitüntették Magyar Máriát, ám ő nem lehetett jelen.

– Mind más korosztályt képviselnek, így színes az életünk. Nincs mindig idő a reggeli kávéra sem, de cseppet sem bánom – mesélt gyermekeiről Brigitta. – A 11 éves Linett és a 15 éves Laura egyre önállóbbak, és sokat segítenek a 3,5 éves Lolita valamint a 2,5 éves Szabolcs Patrik körüli teendőkben.

Brigitta szerint a jó társ elengedhetetlen, a párja pedig tökéletes édesapa.

A civil szervezettől a Legjobb szoptató anya díjat Bognár Mónika kapta, aki a 10 hónapos Magyar Szófiát még mindig anyatejjel táplálja. A fiatalasszony hisz benne, hogy ezzel egészségesebb lehet a gyermeke.

– Tudom, hogy vannak nők, akik esztétikai okokból, a mellüket féltve nem vállalják a szoptatást – mondta. – Elítélni nem lehet senkit ezért, de tudnia kell mindenkinek: ezek az érintések pótolhatatlanok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!