Zalakaros

2013.10.13. 04:20

A rehabilitáció új útjairól egyeztettek

Zalakaros - A megváltozott munkaképességűek rehabilitációjának rendszerét tanulmányozták a fürdővárosban osztrák szakemberek a múlt hét végén.

Horváth-Balogh Attila

Az EXPAK Osztrák-Magyar Szakértői Akadémia keretében megrendezett két napos tapasztalatcsere célja az volt, hogy a megváltozott munkaképességűek segítésével, a munka világába történő visszavezetésükkel foglalkozó osztrák és hazai szakemberek összevethessék az ausztriai és a magyarországi intézményrendszereket és támogatásokat.

Mint azt Borsos József, a Zala Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ és a ZMK Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv igazgatója elmondta: az osztrák kollégáknak azért is fontos volt ez a megbeszélés, mert a rehabilitációval és a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásával kapcsolatban a magyar példához hasonló szigorításokat terveznek saját rendszerükben. A megszólalók sorában Rigó Csaba kormánymegbízott azt kérte a szakemberektől, hogy a szakmaiság mellett munkájuk során legyenek figyelemmel a megváltozott munkaképességű emberek emberi méltóságára, a betegek jogaira is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!