járdaépítés

2018.06.10. 20:06

Változik a forgalmi rend Hévízen a felújítás miatt

Május utolsó hetében elindult a járdaépítés a fürdőváros felújítás alatt álló főutcáján.

ZH

Épül a járda a megújuló Széchenyi utcán Fotó: hévízi önkormányzat

A munkálatokat a Széchenyi utca felső részén, a körforgalomnál kezdték, és lefelé haladva, egyelőre a déli oldalon, a Kossuth Lajos utcáig készül el a járdaszegély, az alapozás, továbbá a kavicságy leterítése. A napokban pedig már elkezdik a térkövet is lerakni az előkészített szakaszon, tájékoztatta lapunkat az önkormányzat. Mint közleményükben írták, a járdaépítés valamennyi közmű megújítása után kezdődhetett csak el. A déli oldalon a Hotel Palace-ig értek el az építők a csapadékvízgerinc elhelyezésével, míg az északi oldalon a Zrínyi utcáig, közben a körforgalomtól már indul a járda északi oldalának térkövezése is. E munkálatok ideje alatt újabb forgalmirend-változásra kell számítani.

Épül a járda a megújuló Széchenyi utcán Fotó: hévízi önkormányzat

A Széchenyi utca jelenleg a Vörösmarty utcai körforgalomtól nem bejárható. Ez tovább módosul azzal, hogy napközben a Kossuth Lajos utcától felfelé is tilos lesz a behajtás a Széchenyi utcára, kivéve a célforgalmat.

Az önkormányzat arra kéri a közlekedőket, hogy a munkagépek okozta úttorlasz miatt a hosszabb várakozás elkerülése érdekében próbálják meg ezt az útszakaszt lehetőség szerint kikerülni. Északi irányba a Zrínyi és Hunyadi utca felé, míg déli irányba a Kossuth Lajos és a Honvéd utca felé lehet ezt megtenni – tanácsolják. A munkálatok körülbelül két hétig okoznak forgalmi akadályokat ezen a szakaszon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!