Zalaegerszeg

2013.04.12. 18:40

Zárszámadás, illetmény

Pacsa - Elfogadta a zárszámadást a képviselő-testület és útfelújításokról is döntött a minapi ülésen.

Szabó Judit

Téma volt még a polgármester illetménye. Pacsa tavaly takarékosan és feszítetten gazdálkodott, állapította meg az önkormányzat. Működési hitelt nem vett fel. A város bevétele meghaladta a 640 millió forintot, a kiadás pedig közel 600 millió volt. A képviselők a zárszámadáson kívül az utak javításáról is tárgyaltak.

A belterületi utak és a hegyre vezető út kátyúzásával, s a Tavasz utca burkolatának javításával a zalaegerszegi Utplan Kft.-t bízták meg. Az önkormányzat nem fogadta el a kormányhivatal törvényességi észrevételét, amely a polgármester illetményének csökkentésére irányult. Az illetmény újbóli megállapítását a körzetközponti szerep megszűnése miatt tartotta szükségesnek a hivatal. Pacsa állásfoglalást kért a Belügyminisztériumtól.

Tállai András államtitkár szerint a jogszabályok arról nem rendelkeznek, hogy a tízezer fő alatti települések polgármestereinek illetményét csökkenteni kell arra tekintettel, hogy az önkormányzatok már nem látnak el körzetközponti feladatot, ebben a ciklusban nem kell változtatni a fizetéseken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!