Zalaegerszeg

2016.12.19. 19:30

Borbarátok jókedvű évzárója

Zalaegerszeg - Az Andráshidai Borbarát Kör - mint 60 tagú civil szervezet -a hetedik évzáró rendezvényét tartotta meg a hét végén.

Civil Tudósítónktól

Elnökként beszámolót tartottam a pénzügyi gazdálkodásunkról és értékelést a 16 teljesített akciónkról.

A négyszázezres bevétel a tagok által befizetett működési keretből, saját termékeink bevételéből, a Keresztury Dezső VMK és a helyi önkormányzat támogatásából adódott össze.

Kiadásaink legnagyobb tételét Szabolcs Péter szobrászművész Én vagyok a szőlőtő című kerámialapja jelentette, amit most 41 tagunknak adtunk át, hogy a továbbiakban pincéjüket ékesítse.

Házias jellegű hideg vacsorával, borkóstolással és nótázással zárták az évet a résztvevők
Fotó: Fábián István

Nem feledkeztünk meg arról sem, hogy Huber Klára volt művelődésszervezőnknek e kerámiával köszönjük meg a 13 éves andráshidai tevékenységét és számunkra a legfontosabbat, a 2009-es esztendő végén borbarát körünk megszervezését.

Minden tagunk kiszínezve és fóliázva megkapta a borivók új 10 parancsolatát, továbbá többen megkapták a 156 borról, sörről, pálinkáról szóló viccgyűjteményünket is. Ezek elkészítése, a rendezvényeinken adott vendéglátások , valamint a működési költségek adták ki kiadásaink rovatait.

Az évzárón új gazdát kerestünk az Év embere a borbarát körben című vándorserlegünknek is. Bedő Sándor és Neuhold László után jómagam kaptam a vándorserleget Horváth József előterjesztése alapján, egyhangú szavazás révén.

A zárórendezvény hangulatának megalapozására 46 úgynevezett zsákbamacska csomagot is kisorsoltunk, majd házias jellegű hideg vacsorával, boraink kóstolgatásával és nótázással zártuk az évet.

Találkozunk egy hét múlva a városrész karácsonyi ünnepségén, melynek végén saját borainkból készült forralt borral kívánunk kellemes ünnepeket, boldog új évet minden részvevőnek.

Fábián István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!