Zalaegerszeg

2017.03.02. 20:20

Dráma, rablós játék a zalaegerszegi pedagógia foglalkozáson

Zalaegerszeg - Drámapedagógiai foglalkozáson vettek részt tegnap az alsós osztályok a megyeszékhelyi Petőfi-iskolában.

Rákos Bianka

Az intézmény három éve csatlakozott a Magyar Drámapedagógiai Társaság, "Dráma van!" című országos programsorozatához. Szoborrá váltak, kincseket raboltak, miközben jól szórakoztak a kisiskolások az interaktív foglalkozáson. Idén ARANYköpések mottóval indult el a sorozat, amelyet március 1-jétől 8-áig rendeznek meg különböző magyarországi általános iskolákban.

- Az idei év apropója Arany János kétszázadik születésnapja, így ehhez kapcsolódóan is lesznek foglalkozások. Tavaly "A tavasz ébredése" volt a mottónk, akkor egy zenés flashmobbal nyitottunk - említette Kocsis Eszter drámatanárnő, majd hozzátette, most a "Dráma Maraton 200 percben" című foglalkozással kezdtek a gyerekek.

A 3.b osztályosok cowboyosat játszanak Kocsis Eszter drámatanárnővel. A képen elöl Kis Dávid (balról) és Salamon Ádám Fotó: Katona Tibor

- A maraton fő célja, hogy azokat az osztályokat is megmozgassuk, ahol csak később lesz drámaóra. A játékok segítik a közösségformálást, fejlesztik a szociális készséget és megtanítják koncentrálni a diákokat - avatott be a pedagógus.

A feladatokat a 4.c és a 3.b osztályosok nagyon élvezték.

- Nekem a rablós játék tetszett a legjobban, ahol úgy kellett megszereznünk a kincset, hogy az őr ne vegyen minket észre - mondta Nagy Mihály Norbert negyedikes tanuló.

A következő program március 8-án lesz, Arany és Petőfi levelezését mutatják be, modern Facebook posztokra és e-mailekre átírva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!