Zalaegerszeg

2016.11.04. 16:11

Ne forgolódjon álmatlanul! - Egészségnap látássérülteknek

Zalaegerszeg - Alvásjavító tréning, reformélelmiszer-kóstoló, előadás a paleo étrendről és modern diagnosztikai bemutató is várta pénteken a Látássérültek Zalaegerszegi Kistérségi Egyesületének tagságát.

Fincza Zsuzsa

- Ötödször rendezünk komplex egészségnapot a VMK-ban - tájékoztatott Choma Balázs szervező, az egyesület alelnöke. - Figyelembe vettük a tagság igényeit és gondunk volt arra is, hogy értesüljenek az újdonságokról, a javukat szolgáló változásokról. Az előadások interaktívak voltak, a tagok közben választ kaphatnak saját egyéni problémáikra is.

Dr. Szabó József pszichiáter alvásjavító tréninggel színesítette előadását
Fotó: Fincza Zsuzsa

Dr. Szabó József pszichiátert, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház pszichiátriai osztálya nappali részlegének vezető főorvosa az egészségnapok állandó előadója, s a látássérülteket is érintő problémákra kínál mentális gyógyírt. Ezúttal az alvászavarokról tartott előadást, amit alvásjavító tréninggel színesített. Otthonra is szolgált néhány jó tanáccsal. Fontos például a szigorú napirend, alakítsunk ki megfelelő elalvás előtti szokásokat (olvasás, tisztálkodás, fogmosás), legyen ideális az alvási környezet, a hálószoba friss levegőjű, csendes, sötét. Ne nézzünk tévét és ne dolgozzunk az ágyban. Lehetőleg ne aludjunk napközben, ne feküdjünk le túl korán. S ha már felébredtünk, ne forgolódjunk álmatlanul órákon át az ágyban, hanem keljünk fel.

A látássérültek megismerkedhettek a teljes kiőrlésű gabonából készült reformtermékkel, Kegye Tibor budapesti tanár pedig a paelo étrendről tartott előadást. Délután dr. Szalczer Lajos szemész főorvos a megyei kórházban is rendelkezésre álló modern diagnosztikai műszerekről, eljárásokról szólt, amelyeknek köszönhetően a látássérülteknek már nem kell a pécsi vagy budapesti centrumokba utazni egy-egy vizsgálatra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!