A kanizsai kajakos K-1 és K-2 200 méteren bizonyíthat

2024.06.11. 09:44

Kurucz Levente két számban indul a szegedi kajak-kenu Európa-bajnokságon

A Plastex Kanizsa Kajak-kenu Klub versenyzője, Kurucz Levente két számban is indul a hét végén sorra kerülő szegedi Európa-bajnokságon.

Kerkai Attila

Kurucz levente (elöl) és Opavszky Márk a 200 méteres számban eveznek együtt

Forrás: MKKSZ

Kurucz Levente is bekerült a magyar válogatottba, aki számára nem éppen mondható, hogy unalmasak lennének az elmúlt hetek. A válogatón, majd a szegedi világkupán is a legjobb magyar egységnek bizonyult az Opavszky Márkkal alkotott párosa az olimpiai számban, a kajak kettes 500 méteren. Következett aztán a múlt heti szegedi válogató, amin előbb kikaptak Kuruczék – mindössze 54 ezreddel... – a Nádas Bence, Tótka Sándor kettőstől, így a két páros között következett a szétlövés. A pénteki futamban Nádasék ismét nyertek kis különbséggel, így az eldőlt, hogy ők indulhatnak a K-2 500 méteres számban a szegedi Eb-n.

Viszont ott lesz Kurucz Levente és az MTK kajakosa, Opavszky Márk is, ugyanis Hüttner Csaba szövetségi kapitány őket jelölte csapatba a K-2 200 méteres számban. Ezen felül pedig Kurucz Levente egyes 200 méteren is indul az Eb-n. A 200 méteres szám nem olmpiai szám, viszont Kurucz Leventének és párjának, Opavszky Márknak még nem "tét nélküli" az Eb, hiszen egy jó szereplés még sokat jelenthet számukra.

A Maty-éren rendezendő Eb szerdán veszi kezdetét, a gyorsasági szakágban 29 versenyszámot rendeznek, Hüttner Csaba felnőtt szövetségi kapitány pedig 32 versenyzőnek szavazott bizalmat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában