Zalaegerszeg

2016.11.09. 18:10

Közösségi szolgálat időseknél

Zalaegerszeg - Szerdán tartotta meg idei utolsó ülését a megyebeli nyugdíjas és egyéb idősszervezeteket tömörítő Zala Megyei Idősügyi Tanács.

Arany Horváth Zsuzsa

Pácsonyi Imre, a szervezet elnöke, egyben a megyei önkormányzat alelnöke elmondta, a tanács tagjai Kajári Attila igazgatótól (KLIK zalaegerszegi tankerület) arról tájékozódtak, hogy az érettségi előtt álló diákok az úgynevezett közösségi szolgálat jegyében milyen módon segíthetik a korosabb generációkat. (Már magánszemélyek is igénybe vehetik ezen szolgálatot.) A tanulók közreműködhetnek a digitális világban való jobb eligazodásban, az ünnepek, kirándulások, programok szervezésében, vagy a nyelvoktatásban. A kistelepüléseken élők számára különösen hasznos együttműködés alakulhat ki.

Az idősügyi tanács meghallgatta a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége beszámolóját, megismerte a terület feladatköreinek változását.

A zalai idősügyi szervezetek tanácsa a következő évben többek között szeretne találkozni a diákönkormányzatok és más ifjúsági közösségek képviselőivel, valamint a fogyasztóvédelmi hatóság szakembereivel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!