Zalaegerszeg

2016.09.12. 15:27

Katonatalálkozó lesz a Petőfi laktanyában

A megyeszékhelyi honvédklub tagjainak nem kell felcicomázott hodály, terülj, terülj asztalkám ahhoz, hogy jól érezzék magukat. S akár pódium nélkül is összejön egy „ki mit tud”, ha úgy akarják.

Fincza Zsuzsa

- Magam is csodálkoztam, hogy ilyen szórakoztató, színes műsorra tellett a tagságnak. Komoly, obsitos katonatiszt társaimat is egészen új oldalukról ismertem meg - összegzett elégedetten Németh István, a Zalaegerszegi Honvédklub Egyesület közelmúltban megválasztott új elnöke.

Molnár Ferencné és Farkas Ferencné tréfás jelenettel nevettette meg a társaságot



Mert az, hogy a 94 éves Ódry Lajos muzsikus, a hajdani katonazenekar karnagya, a „Zalaegerszeg induló” szerzője még egy szál szájharmonikán is igazi koncertélménnyel képes megajándékozni a publikumot, senkit sem lepett meg, de azt, hogy Mikola Tibor személyében egy „Simándy” ül velük egy asztalnál, csak akkor tudták meg, amikor elénekelte Bánk Bán híres áriáját. Ódry Lajos prémiumként még azt a versét is elmondta, amit 2014-ben a Pro Urbe Zalaegerszeg díjának átvételére írt. Szavalásra amúgy más is vállalkozott, Major Mihály Vörösmartytól A vén cigányt, Nagy Jánosné Heltai Jenő két versét adta elő szinte profi módon.

Major Mihály Vörösmarty Mihály A vén cigány című költeményét adta elő nagy beleéléssel



Nagy Antalné, Czigány Györgyné nótázott, Major Lászlóné és Fülöp Sándorné táncolt - az utóbbi önálló produkcióként egy dobszólóval is elképesztette a társaságot. Molnár Ferencné és Farkas Ferencné vidám jelenettel rukkolt ki, s a rendezvényre befejezésül Baksa Istvánné, a klub énekkarának vezetője tangóharmonikával kísért örökzöld slágerekkel tette fel a koronát. 

- Úgy döntöttünk, nem osztunk ki helyezéseket, hiszen mindenki megérdemli az elismerést és az ajándékot - így Major Lászlóné, az egyesület titkára. - Ebben az évben minden hónapban rendezünk a mostanihoz hasonló vidám programot, tartottunk például dödöllefőző versenyt, társasjáték mérkőzéseket, de van még pár jó ötlet a tarsolyunkban. A szeptemberi szüreti mulatsággal folytatjuk a bálok sorát, kirándulni megyünk, a többi klubhoz hasonlóan részt veszünk a zalaegerszegi rendezvényeken, s mindenben támogatjuk a város célkitűzéseit.

Ódry Lajos igazi koncertélményt nyújtott egy szál szájharmonikával


- Szeretnénk a jövőben jobban kihangsúlyozni, hogy mi egy „honvéd” közösség vagyunk, kirándulásainkat is így szervezzük, ellátogatunk laktanyákba, hadtörténeti, katonai jellegű előadásokat hallgatunk és akár tartunk is, s minden „szakmánkba” vágó felkérésnek eleget teszünk. A jövő évi álmunk - a részletek már körvonalazódnak -, hogy tavasszal egy katonatalálkozót szervezünk a volt Petőfi laktanya egykori hivatásos és továbbszolgáló katonái részére - avatott be terveikbe Németh István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!