Zalaegerszeg

2016.07.21. 09:07

Alámosta a víz, vis maior-pályázatot adtak be

Zalaegerszeg – Ötvenmillió forint kárt okoztak eddig a nyári esőzések a városi utakban, vízelvezetőkben, a helyreállítás költségeire vis maior-pályázatot nyújtott be az önkormányzat.

Arany Gábor

A Kossuth utcai kerékpárúton még most is jól látszik a június eleji felhőszakadás következménye. A Csány térhez közel lyuk tátong az út szélén, a közeli kapukijárónál is megsüllyedt asz aszfalt.

A Kossuth utcai kerékpárúton még most is jól látszik a június eleji felhőszakadás következménye
Fotó: Katona Tibor

A polgármesteri hivatal városüzemeltetési csoportjának közútkezelő szakreferense, Vas István érdeklődésünkre elmondta, az alámosások miatt 35 útszakasz, 10 árok, valamint 2 partfal, valamint a város nyugati határában belépő Csukás-patak igényel beavatkozást. A felmérések szerint a munkálatokra 50 millió forintot kell költeni, ehhez igényelték a rendkívüli helyzetek kezelésre szolgáló belügyminisztériumi támogatást, ami legfeljebb a teljes összeg 70 százalékát érheti el.

A pályázatot a napokban nyújtották be, a hiánypótlási időt, valamint az elbírálás 90 napját figyelembe csak őszre végére várható döntés. A szakreferens leszögezte, a biztonságos közlekedés érdekében szükséges beavatkozásokat már végrehajtották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!