Zalaegerszeg

2015.12.21. 15:50

Szaloncukor, kocsonya: adományt osztott a Máltai Szeretetszolgálat

Zalaegerszeg – A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Zalaegerszegi Csoportja öt napja osztja már a karácsonyi csomagokat a rászoruló családoknak.

Magyar Hajnalka

Az Adni öröm elnevezésű országos adományozó akció keretében négy gyűjtőponton fogadták a főként tartós élelmiszerekből álló felajánlásokat.

Csitári Nikoletta, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat zalaegerszegi önkéntese Polater Szonjának adja át a csomagot
Fotó: Pezzetta Umberto

Mint Lukács Józsefné, a zalaegerszegi csoport vezetője elmondta, gyertyagyújtásig összesen 200 család részesedik a javakból. Az adományozóknak köszönhetően nagyon tartalmas csomagokat tudtak összeállítani a szeretetszolgálat önkéntesei. A tészta, olaj és rizs mellé jutott csokoládé, szaloncukor, játék és jelentős mennyiségű tej is. Sőt, az egyedülállók ünnepi asztalára kocsonya is kerülhet a pusztaedericsi asszonyok jóvoltából.

Pusztaedericsen ugyanis nagy hagyományai vannak a segítségnyújtásnak. A település asszonyai egy egerszegi vállalkozó által felajánlott kocsonyahúsból készítették el az ünnepi eledelt. Nemcsak főztek, sütöttek is, így diós, mákos és kakaós kalács egészíti ki jóvoltukból a karácsonyi menüt a szűkölködőknél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!