Zalaegerszeg

2015.08.30. 10:14

Szakképzési támogatás igényelhető

Felhívás szakképzési ösztöndíj támogatásra Zalaegerszeg Megyei Jogú Város 64/2009. sz. önkormányzati rendelete alapján.

A szakképzési ösztöndíj igénylésének feltételei: a tanuló zalaegerszegi állandó lakhellyel rendelkezzen és a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum (a továbbiakban: ZSZC) által fenntartott és működtetett, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város közigazgatási területén működő feladatellátási hely nappali tagozatán végezze tanulmányait; a pályázat benyújtására az a ZSZC-ben tanuló diák jogosult, akinek tanulmányai Zalaegerszegen hiányszakmának minősített szakképesítés megszerzésére irányulnak, a szakképzési ösztöndíjra 2015. szeptember 15-ig azok nyújthatnak be pályázatot, akik 2015. szeptember 1-jén: a) szakiskola 9 11. évfolyamán hegesztő, gépi forgácsoló, szerkezetlakatos vagy épület- és szerkezetlakatos, szerszámkészítő szakmában, b) szakközépiskola érettségit követő szakképző évfolyamán gépgyártástechnológiai technikus, mechatronikai technikus szakmában végzik tanulmányaikat.

A szakképzési ösztöndíj iránti kérelmet 2015. szeptember 15-ig kell Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottságához benyújtani. A pályázat benyújtása, a támogatás igénylése a rendelet mellékleteként szereplő Kérelem kitöltésével történik, amelyhez csatolni kell a Kérelem adatlapon feltüntetett mellékleteket.

Az 1. félév vonatkozásában az ösztöndíj 5 hónapra igényelhető, amelynek alapösszege 12. 000 Ft/hó. Mértékét és összegét a tanulmányi eredmények, illetve a rendeletben meghatározott egyéb feltételek határozzák meg.

A kérelmet az önkormányzati rendeletben meghatározott nyomtatványon kell benyújtani. A kérelemhez mellékelni kell: 1. az iskolalátogatási igazolást, 2. a tanulmányi eredményt tartalmazó, az egyes tanévekre vonatkozóan meghatározott tanév végi bizonyítvány vagy félévi értesítő másolatát, 3. szakközépiskolai tanulók esetében az érettségit követő 13. évfolyam első félévében a 2. pontban meghatározottak mellett az érettségi bizonyítvány, ezt követően a tanév végi bizonyítvány vagy félévi értesítő másolatát, 4. a szakközépiskolai és a szakiskolai tanuló esetében (amennyiben ilyennel rendelkezik) a tanulmányi szerződés másolatát, 5. a ZSZC igazolását az önkormányzati rendelet 3. § (5) bekezdésében meghatározott igazolatlan mulasztás tényéről és mértékéről, vagy annak fenn nem állásáról, 6. azon szakiskolai tanulók esetében, akik számára a szakképzésről szóló törvény szerint az előképzettségük figyelembe vételével a képzési idő lerövidíthető, a ZSZC igazolását a tanuló tanulmányai megkezdése szempontjából első szakiskolai évfolyam teljesítéséről.

A szakképzési ösztöndíj részletes szabályozását Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 64/2009. (XII. 23.) számú önkormányzati rendelete tartalmazza, amely megtalálható a http://zalaegerszeg.hu/tart/index/35/Rendeletek portálon, az önkormányzati szakképzési ösztöndíj támogatásának igényléséhez szükséges nyomtatványoka http ://zalaegerszeg.hu/tart/index/134/Oktatasi__kulturalis_ugyek honlapon érhetők el.

További tájékoztatás Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humánigazgatási Osztályán (Zalaegerszeg, Kossuth L. u. 17-19.), illetve az 502-191-es telefonon kérhető. A Kérelem adatlapot és mellékleteit a 2015/2016. tanév 1. félévére vonatkozóan 2015. szeptember 15-ig a ZSZC tagintézmény vezetőjéhez, vagy a fenti címre kell benyújtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!