Zalaegerszeg

2015.07.21. 12:22

Figyelem! Hepatitis C szűrés a zalaegerszegi kórházban

Zalaegerszeg - Ingyenes szűrővizsgálatot tart Hepatitis C vírus kimutatására a Zala Megyei Kórház Rendelőintézete.

Dezse Anna

Legfontosabb a megelőzés –  halljuk sokszor, a gyakorlat azonban azt mutatja, mégsem elégszer. Éppen ezért a zalaegerszegi Vírusos Májbetegek Egyesülete ez évben is csatlakozott az országos szűrővizsgálati kampányhoz, hogy  felhívja a figyelmet a betegségre és a megelőzés fontosságára.

A vizsgálat fő célja a Hepatitis C vírussal megfertőződött betegek  mielőbbi felkutatása, a fertőzés további terjedésének megállítása, s egyúttal a betegek mihamarabbi kezelésének megkezdése, csökkentve ezzel a májrák kialakulásának esélyét.

Az ingyenes szűrés július 25-én, szombaton délelőtt 10 órától 15 óráig lesz, a résztvevőket a Zala Megyei Rendelőintézet portáján várják.

Az egyesület  felhívta a figyelmet arra is,  hogy magas a betegség kockázata azok esetében, akik   vérátömlesztést kaptak az 1992 előtti  időszakban, de az injekciós kábítószert fogyasztók, a művesekezeltek és az egészségügyi dolgozók esetében is. Számukra a vizsgálaton való részvétel különösen javasolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!