Zalaegerszeg

2015.06.22. 16:59

Bevándorlás, zárva tartás - Napi politikáról dr. Surján László, a KDNP tiszteletbeli elnöke

Zalaegerszeg - Ha a kormánypárt mond valamit, akkor az ellenzék a tökéletes ellentettjét állítja, függetlenül attól, hogy két évvel korábban ő is ugyanazt mondta - ezt a Kereszténydemokrata Néppárt hétfő délutáni egerszegi gyűlése előtt tartott sajtótájékoztatón mondta dr. Surján László.

Arany Gábor

A KDNP tiszteletbeli elnöke ez alkalommal – kissé viccesen – a párt nagypapájának nevezte magát és leszögezte, tiszteletbeli elnöki funkciója nem reprezentatív, hanem aktív szerepet jelent a párt vezetésében.

A napi aktualitásokról szólva tragikusnak nevezte, hogy nincsenek közösen vállalt nemzeti célok, amelyek képviseletében a pártok megegyeznek, egymást segítik. Ekkor hangzott el tőle a bevezetőben idézett mondat.

Dr. Surján László (balra) Sziráki István megyei elnök társaságában. Fotó: Pezzetta Umberto

A bevándorlásról szólva kifejtette: keresztény emberként átérzi, hogy segíteni kell. Ez hazánk erkölcsi kötelessége, gondolva az '56-ban elmenekült magyarokra is. Megfogalmazása szerint a korábbi évszázadok több nemzetiségű Magyarországát az jellemezte, hogy azonos gondolkodású, a kulturális alapfogalmaikban egyező és azonos vallású emberek lakták. A világ nincs felkészülve az iszlám és a kereszténység együttélésére, ez természetétől fogva idegen, szögezte le.

A vasárnapi zárva tartás is szóba került. Elképzelhetőnek tartja a szabályozás finomítását, de szerinte legalább egy év elteltével lehetne erről megalapozottan beszélni.

A sajtótájékoztató elején Sziráki István megyei elnöke beszámolt róla, hogy a KDNP-ben tavasszal tisztújítás zajlott le. Tizenegy megyei alapszervezetük 200 tagot számlál, átlagéletkoruk jóval 50 év feletti. Úgy fogalmazott: fő erősségük az emberi tényező. A zalaiakat a tenni akarás jellemzi, mert munkanélküli ember nincs, csak dologtalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!