Zalaegerszeg

2015.05.08. 15:48

Egészségtudomány diákköri dolgozatban - Tudományos Diákköri Konferencia Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Az átalakuló felsőoktatási szerkezetben most már kormánydöntés áll mögöttünk, amely megerősítette, hogy szükség van az egészségtudományi képzésre, mondta Betlehem József, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának dékánja május 8-án Egerszegen.

Arany Horváth Zsuzsa

A pécsi egyetemi kari vezető a zalaegerszegi képzési központban rendezett két napos Tudományos Diákköri Konferenciára érkezett. Az idén 25 éves intézmény a XXI. TDK konferenciának ad otthont, amelynek keretében tíz szekcióban Pécsről, Kaposvárról, Szombathelyről és helyből érkezett 133 hallgató ismerteti meg társaival és tanáraival a szakmára, hivatásra készülvén folytatott tudományos kutatásainak eredményét.

A rendezvényt a vendéglátó Zalaegerszeg nevében köszöntő Vadvári Tibor alpolgármester elmondta, a megyeszékhely számára fontos a felsőoktatás, évente sokmillió forinttal támogatja az itt folyó színvonalas képzéseket. A diákok a tudományos munkával majdani feladataikra készülnek, s ezzel a gyógyító munka eredményességét szolgálják.

Szombathelyről érkezett Zubor Mónika, Lőrincz Kinga és Sereg Edina (előtérben). A méhen kívüli magzatról, a tinik fogamzásgátlásáról és a koraszülésekről tartottak előadást. Fotó: Pezzetta Umberto

A kutatások, azok bemutatása, az eredmények alkalmazása a betegeket szolgálják. Ezt már a zalaegerszegi képzési központ igazgatója, dr. Csidei Irén jelezte, amikor útjára bocsátotta a tanácskozást. A tudomány gyökerei keserűek, de gyümölcsei édesek , idézte még Arisztotelész megállapítását.

A hallgatók, mint Prof. dr. Figler Mária dékánhelyettestől, a TDK elnökétől megtudtuk, szombaton díjakat vehetnek át a dolgozataik elismeréseképpen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!