Zalaegerszeg

2015.04.18. 09:10

Korrupcióellenes tüntetés Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Vasárnap délután négy órakor, ahogy az ország 100 másik pontján, az ellenzéki pártok által szervezett tüntetés vette kezdetét az Európa téren.

Arany Horváth Zsuzsa

 

Keresztes Csaba, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnöke tájékoztatta az egybegyűlteket a megmozdulás céljáról. Mint mondta, a jelen lévők azok helyett is tüntetnek az Orbán-kormány korrupt működése ellen, akik nem mernek eljönni, mert félnek a következményektől. A szónok felsorolta a magánnyugdíjpénztári összeggel, a trafikokkal, a kaszinókkal, a földtulajdonnal, az atomerőművel, a nemzeti parkokkal  történeteket, hozzátéve, a mutyikhoz sorolódik a városi közvilágítások ügye. A sokmilliós pályázatokat immár több mint 100 településen nyerte meg a miniszterelnök  veje." Magyarországot a Fidesz nevezetű gazdasági társaság vezeti, amely a pénz köré épül, az állam forrásait, az adófizetők pénzét és az EU-támogatásokat is haverok közt osztja szét.", mondta Keresztes Csaba.

Jakubovics Angéla az utóbbi öt évet tragikusnak tartva arra figyelmeztetett, hogy a Fidesz megszállta az országot, nem tűr ellenvéleményt, az emberek sorsával nem törődik, így azok a Jobbik felé fordulnak. Gondnak tartja, hogy az oktatás irányítása szinte katonai rendszerben működik, aggályos továbbá, hogy a gyerekek 16 évesen ki lesznek lökve a közoktatási rendszerből, ha továbbtanulásra nem tudnak gondolni. "A társadalmi különbségek hatalmasak,  a kormány ezen csak ront." Kérte, ne üljön fel senki az ígérgetéseknek, azok mögött nincs realitás.

Balogh Miklós, a DK országos tanácsának tagja szintén üres szónak tartja a sokmilliárdos fejlesztésekről szóló kormányfői ígéreteket, hozzátéve, a városok vezetését megfenyegették az elmúlt hetekben, ha nem lépnek egyszerre, ne számítsanak az állam támogatására. "A korrupció kicsiben is bűn, de állami szinten, törvényekkel körülbástyázva a lehető legrosszabbat teszi az országnak, ahonnan a fiatal tehetséges emberek tömegével vándorolnak ki", mondta zárásképpen, majd humorral idézte meg a Questor-ügyet. Emlékezetes, a bedőlt brókercég élére két-három hétre köztörvényes függelemsértést elkövetett embert neveztek ki az ország szeme láttára, ami az emberek felháborodásának cinikus semmibe vétele volt.

A tüntetők mintegy fél óra múlva békésen távoztak a térről.

Kapcsolódó cikk:

Kormányellenes tüntetést tartottak Budapesten

Tüntetés Nagykanizsán

Tüntetés Keszthelyen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!