Zalaegerszeg

2015.04.20. 12:44

Igen az új adóra - Megszavazták építményadóról szóló rendeletet Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - A város közgyűlése 12 igennel, 4 nem és 1 tartózkodás mellett megalkotta az építményadóról szóló rendeletet.

Varga Lívia

A költségvetési egyensúly megteremtése miatt kivetett adó alapja az építmény négyzetméterben számított hasznos alapterülete, mértéke évi 1200 forint, ami idén, a júliusi bevezetés miatt 600 forint lesz. Vannak azonban kivételek. Tanműhelyre nem kell építményadót fizetni, s két évig mentességet élveznek az új építésű, és újonnan vásárolt ingatlanok is.

Hitel- és pénzintézeteknek, biztosítóknak, távközlési cégeknek, benzinkutaknak, játékkaszinóknak, kártyatermeknek, villamos energia- és földgázszolgáltatóknak és a 850 négyzetmétert meghaladó hasznos alapterületű, kereskedelmi célra használt épületeknek 1852 forint lesz az éves adóterhe, így a félévi bevezetés miatt nekik idén 926 forinttal kell számolniuk.

Balaicz Zoltán hangsúlyozta: további differenciálásra 2016-tól lesz lehetőség.

A testület döntött arról is, hogy a korábbi 1,5 millió helyett 2,5 millió forintos adóalapig biztosít mentességet az iparűzési adó megfizetése alól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!