Zalaegerszeg

2015.04.20. 10:27

Az építményadóról és Orbán Viktor látogatásáról

Tartózkodott az építményadó megszavazásakor dr. Kocsis Gyula, az Együtt Zalaegerszegért Egyesület (EZE) elnöke, mondta a hétfői sajtótájékoztatóján.

Szabó Judit

A közgyűlés utáni tájékoztatón rámutatott: megérti, hogy pótolni kell a hiányzó bevételeket, de nem szerencsés ilyen direktben, s csak a vállalkozókat sújtva bevezetni egy új adót. Mint mondta, át kellene gondolni a város kiadásait, a nem kötelező feladatok finanszírozását. Dr. Kocsis Gyula szerint az építményadóból nem fog befolyni a várt 600 millió forint, így további, bevételt növelő intézkedésekre lesz szükség, a kiadások csökkentésére vagy állami források lehívására.

A lakásrendelet szigorítását támogatta, s az iparűzési adó adómentes határának felemelését is.

Orbán Viktor zalaegerszegi látogatásáról ez EZE elnöke elmondta:  furcsállja, hogy a miniszterelnök egyes városokkal együttműködési megállapodást köt, más településekkel pedig nem, hiszen az ország vezetésének kötelessége lenne valamennyivel együttműködni. Ugyanakkor jó és fontos, hogy Orbán Viktor a látogatása során megismerte a zalaegerszegi problémákat, s üdvözlendő, ha minden megvalósul, amit a városnak ígért, tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!