Zalaegerszeg

2015.03.25. 12:15

Restaurálják Ho Si Minh-t

Zalaegerszeg - A múlt héten levették talapzatáról a Ho Si Minh szobrot, egyúttal parkosítás kezdődött a szobor körüli zöld övezetben.

Hajdu Péter

Mint megtudtuk, felújításról van szó, ami után a szobor visszakerül régi helyére.

 

A Platán sor és a Landorhegyi út sarkán álló emlékmű a hetvenes évek óta hozzá tartozik a városrész képéhez. A parkosítást végző Városgazdálkodási Kft.-nél érdeklődve Kovács Mihály főkertésztől megtudtuk, egy átfogó felújítás van folyamatban, aminek részeként azért vették le a legendás vietnami politikus bronz szobrát, egy alvállalkozó megtisztítja, s azt követően visszakerül eredeti helyére. A szobor hátlapjául szolgáló kő domborműtől megsüllyedt és hátrafelé billent a talapzat, amit ugyancsak helyre kell állítani, majd azt követően csiszolják és fényesítik. A szobor körüli parkot a Városgazdálkodási Kft. újítja fel, és részben átalakítja. Mint a cég főkertésze elmondta, a szoborhoz három irányból térköves burkolatú utat építenek ki. Új padokról is gondoskodnak, fákat ültetnek a térre, s majd évelő növényeket is kerülnek a parkba. Európában a zalaegerszegi az egyetlen Ho Si Minh szobor, s a több milliós beruházás egészét a vietnami nagykövetség finanszírozza. A beruházás határideje május 10., de a térburkolással, tereprendezési munkákkal április közepére végezni akar a városgazdálkodás. Egyébként május közepén, Ho Si Minh születésnapján minden évben koszorúzásra érkezik a vietnami nagykövet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!