Zalaegerszeg

2014.10.14. 14:20

Az olajipari múzeum rendhagyó kiállítása nyílt meg a Deák-héten

Zalaegerszeg - Hegyi kristályok, sivatagi rózsa, falevél megkövesedett lenyomata és még sok más szépség látható kedd óta a Deák-szakközépiskolában.

Arany Gábor

 

Hagyomány, hogy az iskola névadójának születésnapjához igazodva rendezik a Deák-hetet. Idén – kiegészítve a hagyományos programokat – a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum gyűjteményéből származó ásványokból, kőzetekből nyitottak kiállítást.

Tóth János, a múzeum igazgatója elmondta, a három tárlóban félszáznál több válogatott kőzetet, ásványt és ősmaradványt láthatnak a diákok. A hazánk területéről származó, a múzeum gyűjteményének mintegy húsz százalékát reprezentáló anyagot ellátták ismertetővel, amiből kiderül, honnan származik a bemutatott kőzet, ásvány. Az igazgató elmondta, a tárlat több évig maradhat az iskolában. Ezen kívül a múzeum által megjelentetett ismertetőkből, kötetekből több példányt adott át az iskola könyvtárának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!