Zalaegerszeg

2014.10.02. 10:10

100 új munkahely Zalaegerszegen

Zalaegerszegen hozza létre közép- és dél-európai gyártó- és fejlesztőbázisát Németország egyik legnagyobb nyomdaipari vállalkozása, az Edelmann Group.

Varga Lívia

Az Edelmann Group 2012-ben vált a Zalai Nyomda százszázalékos tulajdonosává, most pedig az északi ipari parkban egy 10 ezer négyzetméteres gyártóüzemet épít. A beruházás 4,5 milliárd forintba kerül és a mostani 210 mellé 100 új munkahelyet hoz létre. Ezt jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Balaicz Zoltán alpolgármester és Dierk Schröder, az Edelmann Group igazgatója. Mint Balaicz Zoltán megjegyezte: a Flextronics 2001-es beruházása óta ez a legnagyobb fejlesztés a megyeszékhelyen.

A munkálatok október végén-november elején indulnak, az üzem jövő nyárra készül el, tájékoztatott Czirkl György, az Edelmann Hungary Packaging Zrt.vezérigazgatója.

A százéves múltra visszatekintő családi vállalkozás 8 országban 13 üzemet működtet, 2200 dolgozót foglalkoztat, tavalyi árbevétele 233 millió euró volt. Megrendelői a kozmetikai és gyógyszeriparból, valamint az édességgyártók közül  kerülnek ki. Zalaegerszegen 15 ezer tonna kartont dolgoznak fel évente, s felépülte után az új üzem lesz a konszern  második legnagyobb gyártóbázisa.

Kapcsolódó cikk:

Ezer új munkahely jön létre Zalaegerszegen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!