Zalaegerszeg

2014.08.08. 09:00

Kórházi beruházás: épül a szívcentrum

Zalaegerszeg - Összességében az ütemterv szerint halad a Zala Megyei Kórház területén a Kardiológiai és Szívsebészeti Centrum építése. Jelenleg az új épülettömb pinceszinti aljzatlemezét készítik a kivitelezők - hangzott el a pénteki helyszíni bejáráson.

Horváth A. Attila

A mintegy 5,5 millárd forintos beruházás aktuális állapotáról közéleti vezetők kaptak pénteken tájékoztatást a kórház képviselőitől és a projekt munkatársaitól.

Vigh László országgyűlési képviselő a sajtóeseményen felidézte, hogy a kormány - a forrásigényeknek megfelelően - több ütemben biztosított anyagi támogatást a kórházi fejlesztéshez. Ugyanakkor elvárás a döntéshozók részéről, hogy a támogatás megszerzésében segítséget nyújtó képviselő is kísérje figyelemmel a fejlesztést, amely kiemelt jelentőségű a megye és a város számára.

Rigó Csaba Zala megyei kormánymegbízott hangsúlyozta: mivel rövid a kivitelezés határideje, pontos és összehangolt munkára van szükség. Mint mondta, a kormányhivatalon belül létrehoztak egy munkacsoportot, amely a kiemelt állami beruházásokat segíti, így ebben az esetben is rendelkezésre állnak probléma esetén.

Vigh László (balról), Rigó Csaba és Balaicz Zoltán a helyszíni bejáráson. Háttérben a munkaterület, ahol az új épülettömb aljzatlemezén dolgoznak jelenleg a kivitelezők (Fotó: Katona Tibor)

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg alpolgármestere pedig úgy nyilatkozott: bár a város nem fenntartója a megyei kórháznak, az intézménynek a zalaegerszegiek életében is rendkívül fontos szerepe van. Ezért a következő ciklusban is arra törekszenek majd, hogy az önkormányzat minden lehetséges támogatást biztosítani tudjon a működéshez.

Végül Havlik Károly, az intézmény főmérnöke, a projekt műszaki vezetője arról számolt be, hogy bár a munkaterületen találtak a geodéziai térképek által nem jelzett közműveket, ezek kiváltása nem hátráltatja az építkezést. Mint mondta, a munkafolyamatok egymásra épülnek, ezért nagyon fontos az ütemezés: a kórház zavartalan működését folyamatos átköltözésekkel lehet fenntartani az építkezés ideje alatt.

A kivitelezést 2015 március végéig kell befejezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!