Zalaegerszeg

2014.08.19. 12:55

Jobbikos aggodalon a játszóterekért

Zalaegerszeg - Mi lesz a beígért új játszóterekkel, lesz-e gazdájuk, mert a jelenlegiek környéke ma is elhanyagolt. Pete Róbert, a Jobbik zalaegerszegi elnöke keddi sajtótájékoztatóján a múlt heti Fidesz ígéretre reagált így.

Hajdu Péter

A múlt héten helyi ifjúsági szervezetek adták át javaslatukat Balaicz Zoltán alpolgármesternek ingyenes wifi-pontok létesítéséről, illetve kamasz és felnőtt játszóterek ki-alakításáról, amire ígéretet is kaptak.

– Az egyik játszóteret az Alsóerdőre kívánják helyezni, a másikat a gördeszka pálya mellé. Az alsóerdei napközis tábor állapotát mindenki ismeri, megnéztem a néhány éve átadott gördeszka pályát is. A terület elhanyagolt, rendetlen, piszkos, szemét lepi a környezetét. Nincs gazdája az ingatlannak. Ha az ígért két játszóteret felépítik, ki lesz a gazdájuk? Mert arról nem szólt senki sem. Borítékolhatjuk, hogy azok is ebek harmincadjára jutnak – mondta többek között Pete Róbert. Példaként hozta fel a városi strand esetét, mint amit hagytak tönkremenni, illetve a belvárosi nagyberuházás mellett a Skála lépcsőt, amit évek óta zárva tartanak. – Az lenne a helyes, ha a tervezett létesítmények egy, a jövőben kialakítandó, nagyobb volumenű kalandpark részét képeznék, ami egyaránt szolgálná a zalaegerszegiek és a turisták igényeit – mondta Pete Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!