Zalaegerszeg

2014.08.15. 10:53

Ingyenes wifi-pontok és kamasz-felnőtt játszóterek Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Ingyenes városi wifi-pontok létrehozását, illetve kamasz és felnőtt játszóterek kialakítását szorgalmazzák helyi ifjúsági szervezetek; a fiatalok sajtóeseményen nyújtották át javaslataikat pénteken Balaicz Zoltán alpolgármesternek, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjének.

Horváth A. Attila

Balaicz Zoltán átveszi a fiatalok javaslatait tartalmazó mappát Deák Milántól. Középen Galbavy Zoltán, balról Bognár Ákos képviselőjelölt és Gecse Péter alpolgármester-jelölt. Fotó: Horváth A. Attila

A kampányeseményen az ifjúsági szervezetek képviseletében Deák Milán elmondta: a megújuló Dísz téren és a tervek szerint újra megnyíló városi strandon működhetnének majd az ingyenes internetelérést biztosító wifi-pontok. Kamasz és felnőtt játszóteret pedig az alsóerdei ifjúsági központban és a sportcsarnoknál, a gördeszkapálya mellett lehetne kialakítani. Hozzátette: mindkét fejlesztés a szabadidő hasznos eltöltéséhez kínálna újabb lehetőséget Zalaegerszegen.

Balaicz Zoltán hangsúlyozta: örömmel fogadják be programjukba e fiataloktól induló kezdeményezéseket, hiszen az a cél, hogy Zalaegerszeg ne csak a múlt és a jelen, hanem a jövő városa legyen. Mint mondta, az ifjúsági szervezetekkel közösen az elmúlt években is sokat dolgoztak a fiatalok érdekeinek megjelenítésén. Példaként említette a városi ifjúsági koncepció kidolgozását, az ifjúsági kerekasztal és a főiskolások egyesülete működését, valamint a diákönkormányzatok újjászervezését. A gördeszkapálya is ifjúsági kezdeményezésre valósulhatott meg a városban. Balaicz Zoltán arról is szólt, hogy a város turisztikai koncepciójában is szerepel az alsóerdei létesítmények fejlesztése, egy nyertes pályázat jóvoltából pedig nemsokára kialakíthatják a Berzsenyi utcában azt a kamasz és felnőtt játszóteret, amely alapot jelenthet a további hasonló beruházásokhoz.

A Fidesz önkormányzati képviselőjelöltjei közül Galbavy Zoltán kifejtette, hogy a Dísz téri wifi akár a helyi szórakozási lehetőségek "feltérképezésekor" is jól jöhet, illetve ingyenes internet alapú telefonálásra is használni lehet majd.

Bognár Ákos képviselőjelölt a játszótérrel kapcsolatban elmondta: ezáltal bővülhetnek a sportolási lehetőségek a városban.

A városháza előtti sajtótájékoztatón a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal, a Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat, a Zalaegerszegi Főiskolások Egyesülete, a Fidelitas, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség és az Új Nemzedék Központ képviselői voltak jelen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!