Zalaegerszeg

2014.05.28. 15:07

Fotók: Vezeték a pocsolyában Yvette után

Zalaegerszeg - Már két hete elvonult Yvette, a károkat is összesítették, ám a szélvészkisasszony hagyta nyomok még sokáig velünk lesznek.

Arany Gábor

 

Egy ilyenre hívta fel figyelmünket zalaegerszegi olvasónk, Boronkay Lili, aki rendszeresen átkel a Parkerdőn. Azt írta levelében: „Két hete az Yvette nevű vihar leszakította a villanyvezetékeket, kidöntötte a fákat, az utóbbi problémát megoldották, kivágták a törzseket. A leszakadt vezetékek azonban azóta is lógnak. Nem zavarna, ha nem érne rá a földútra, amin többekkel együtt mindennap közlekedünk. Kisgyerekek is játszanak arra és sok kutyát is visznek sétálni oda. Amúgy maga a látvány önmagában is zavaró. Múlt héten még belelógott a pocsolyába az egyik vezeték. Hétfőn szintén lefényképeztem, hogy azóta se csináltak velük semmit. Ez meddig fog így menni? Kinek kellene szólni a javítás érdekében?" - tette fel a kérdést.

 

Nos, az E-on-nak, ahogy mi azt megtettük. A felvetésre a szolgáltató sajtószóvivője, Egyházi Nikoletta válaszolt.

– Ismert előttünk a helyzet – kezdte válaszát. – Ez a hálózatszakasz azonban jelenleg nem lát el fogyasztót, nincs feszültség alatt, tehát életveszélyes helyzet sem áll fenn. A május 14-16-i viharos időjárás következtében több farádőlés, ebből fakadóan vezetékszakadás volt ezen a területen. A javítás során elsődleges szempont, hogy először a fogyasztói kieséssel járó hibákat javítsák kollégáink. Mivel itt jelenleg ilyenről nincs szó, a végső javítást későbbre tervezték a kollégák. A városgazdálkodással történt megállapodás értelmében a héten eltávolítják a kidőlt fákat és ezt követően – előre láthatóan a jövő hét elején – megtörténik hálózat helyreállítása, írta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!