Zalaegerszeg

2014.04.09. 15:00

Ötös kártyát szeretnének

Zalaegerszeg - Szerdán átvette a hatalmat a városházán a diákönkormányzat, így kezdődött a diáknapok programja.

Szabó Judit

Bakos Dóra diákpolgármester és a két díjazott: Juhász Előd János diák- (balról) és Balaicz Zoltán felnőtt alpolgármester. Fotó: Katona Tibor

A Zalaegerszegi Városi Diákönkormányzat ezután ülést tartott a Díszteremben. Az ezt követő sajtótájékoztatón elhangzott: kezdeményezték az ötös kártya bevezetését a középiskolák színötös tanulóinak. Még kidolgozásra vár, hogy ez milyen jutalmat jelentene. A diákok szeretnének beleszólni az iskolai házirendekbe, s továbbra is igénylik, hogy legyen egy kamaszoknak és felnőtteknek készített játszótér a városban (ezt tavaly is megfogalmazták). Döntöttek arról, hogy fiatal önkénteseket szerveznek, akik részt vesznek az idősgondozásban, valamint segítenek a város virágosításában.

Bakos Dóra diákpolgármester átadta az Ifjúságért Díjakat. A diákönkormányzat idén az általános iskolás alpolgármesterének, Juhász Előd Jánosnak ítélte az elismerést, valamint Balaicz Zoltán alpolgármesternek, aki a tájékoztatón elmondta: mindig szívügye volt a városi diákélet fellendítése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!