Zalaegerszeg

2013.06.30. 17:02

Vagyonőrök szolgálaton kívül

Bár a tagság töredékére olvadt, nem csökkent az érdeklődés a családi nap iránt.

Arany Gábor

A személy-, vagyonvédelmi és magánnyomozói szakmai kamara megyei szervezete szombaton negyedik alkalommal látta vendégül tagjait családi napjukon, az alsóerdei szabadidőközpontban.

- Az szakmai képzések megszervezésén, az érdekvédelmen túlmutat, hogy kikapcsolódást nyújtó programot is szervez a kamara - fogalmazott Németh Lajos, aki 1996 óta dolgozik a civil vagyon- és személyvédelemben. - Úgy érzem, javul a szakma megbecsültsége, a kollégák pedig megérdemlik, hogy ilyen kötetlen programon találkozzanak egymással, pihenjenek - vélekedett.

A kötelező tagság eltörlése, tavaly év eleje óta a megyei szervezet létszáma háromezerről hatszázra apadt. Ennek ellenére a korábbi rendezvényekhez hasonló érdeklődés kísérte a családi napot: kétszázötvenen jelentkeztek, tagok és hozzátartozóik.

- Volt olyan többgyermekes kolléganőnk, aki úgy fogalmazott, számukra ez a nyaralás - mondta Horváth József, a kamara megyei elnöke. Tőle tudtuk meg azt is, hogy a teljes ellátást, szórakoztató programokat  nyújtó családi nap a résztvevők számára ingyenes volt, ami manapság ritka gesztus. Az elnök elárulta, családi nap szervezése mellett felkészültek már a kötelező szakmai vizsgákra is. Az első július 4-én lesz a megyeszékhelyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!