Zalaegerszeg

2013.02.10. 15:45

Dr. Pálfi Dénes hetvenöt éves

Szombaton délelőtt bensőséges születésnapi ünneplésre gyűltek össze dr. Pálfi Dénes tisztelői. A volt megyei közgyűlési elnök, országgyűlési képviselő, címzetes egyetemi docens, kertészmérnök 75 éves.

Arany Horváth Zsuzsa

Kevés zalai honfitársunk mondhatja el magáról, hogy ekkora tisztelet, elismerés veszi körül, mint őt. A Palatinus étterem különterme zsúfolásig telt a zalai közélet jeleseivel, a gazadsági és kulturális élet szereplőivel, városi és községi polgármesterekkel.

A baki iskola zenés műsora és Pálfi Dénes gazdag agrárszakmai és politikai életútjának felidézése után kilenc köszöntő beszéd hangzott el. Szólt dr. Dublecz Károly, a keszthelyi egyetem dékánja, dr. Kocsis László egyetemi tanszékvezető, Varga László volt megyegyűlési elnök, Góra Balázs jelenlegi megyegyűlési frakcióvezető, dr. Bánfalvi Péter a TIT zalai szervezetének elnöke, Molnár Károly Bak, Halmi Béla Letenye polgármestere (mindkét település díszpolgára Pálfi Dénes), Kiss Gábor megyei könyvtárigazgató, Horváth Miklós, a TESZ vezetője.

Magai Ágota, Becsvölgye polgármestere és az ünnepelt (Fotó: Pezzetta Umberto)

A méltatások felidézték a közéleti szereplő példaadó szolgálatát, a szőlőnemesítő és borlovagrendi alapító magas szakmai igényességét, a borosgazda táj iránti forró elkötelezettségét. Az ünnepelt feleségével együtt köszönte meg a jókívánságokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!