Zalaegerszeg

2012.07.24. 05:08

Ökofesztivál Bódi Gusztival

Gosztola - Zsúfolásig telt a nézőtér vasárnap kora délután a faluban lezajlott Ökofesztiválon Bódi Guszti és társulata, a Nagyecsedi Fekete Szemek koncertjére.

Gyuricza Ferenc

Gosztolának legalább erre az egy napra sikerült feledtetnie, hogy a legkisebb lélekszámú zalai települések közé tartozik, a hét végi falunapon ugyanis több százan fordultak meg a kistelepülésen. Mindezt vonzó programok egész sorával sikerült elérniük a helyieknek: a fesztivál kínálatában táncos és énekes produkciókat láthattak az érdeklődők, illetve volt egy különleges konga show is. Utóbbit az időjárás miatt az eredeti tervekkel ellentétben nem a Gosztola Gyöngye Wellness Hotel grillkertjében, hanem az idegenforgalmi központ újonnan nyílt barokk konferenciatermében rendezték meg.

- A település ilyenkor, azaz július második felében esedékes búcsúi ünnepét szerettük volna vonzóbbá és színvonalasabbá tenni, ezért indítottuk útjára néhány éve az ökofesztivál nevű rendezvényünket - mondta a program főszervezője, Horváth-Balogh Bernadett.  


- Minden alkalommal törekedtünk arra, hogy egy országosan ismert produkciót elhozzunk a településre, idén ez volt Bódi Guszti és a Nagyecsedi Fekete Szemek fellépése. Emellett a helyi és környékbeli kulturális élet szereplőinek biztosítunk még lehetőséget a bemutatkozásra, ezzel is törekedve arra, hogy egy kicsit fellendítsük a térség idegenforgalmát.

Horváth-Balogh Bernadett hozzátette: a rendezvény arra is kiváló alkalmat teremt, hogy a település neve bekerüljön az országos körforgásba, hiszen a programok miatt jellemzően olyan turisták is felkeresik őket, akik ebben az időszakban a térségben nyaralnak.

Az ökofesztivál részeként vasárnap egy borászati programra is sor került, melyen elsősorban a borkezelés kérdéseiről kaphattak információkat az érdeklődők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!