Zalaegerszeg

2011.10.10. 16:08

Radiowaves: a suliban jöttek össze

Egy év alatt 15 koncertet tudhat maga mögött az egyik legfiatalabb zalai formáció, a Radiowaves. A felnőttkor küszöbén, fiatalokból álló négytagú együttes a közelmúltban ünnepelte egyéves jubileumát, Szombathelyen, a Végállomás klubban léptek fel a Great Escape előzenekaraként.

Gyuricza Ferenc

Alternatív rock, grunge, punk – többek közt ezek a stílusjegyek hallhatóak ki a jelenlegi felállásában már egy éve koncertező Radiowaves dalaiból.

– Az együttesünk valójában 2010 áprilisában alakult, de az első hónapokban más volt a basszusgitárosunk – mondta a zenekar énekese, Pál Tibor. – Mindannyiunknak volt zenei előélete, jómagam a Breakout-ban játszottam együtt Németh Dáviddal, a basszusgitárosunkkal, a gitáros Tamás Márk és a dobos Horváth László másik, szintén feloszlott zenekarban zenélt együtt.


A Radiowaves megalakulása a véletlennek köszönhető. Tibi az iskolája folyosóján látta meg a hátán gitártokkal ballagó néhány évvel fiatalabb Márkot... A közös próbán bebizonyosodott, hogy közel azonos hullámhosszon mozognak, létre is jött az új zenekar magja.

– Már-már azon voltam, hogy soha többet nem fogok zenélni, amikor összetalálkoztunk – folytatta az énekes. – Márk hozta magával Lacit, Dávid, azaz Mexx pedig akkor csatlakozott, amikor az első basszusgitárosunk, Farsang Zsófi két koncert után a kilépés mellett döntött.



Mexx belépését követően gördülékenyebben ment a dalszerzés és a koncertezés. A Radiowaves repertoárját jelenleg 13 saját dal, illetve néhány feldolgozás teszi ki, hiszen a fellépéseiken rendszeresen játsszák a kedvenceik szerzeményeit is. A csapat stílusát szintén a példaképek határozzák meg: a Muse, a Red Hot Chili Peppers, a Smashing Pumpkins, a Nirvana vagy a Subways zenéjének ötvözete adja a Radiowaves hangzást.

– Eddig főleg Zalaegerszegen játszottunk, de felléptünk már a Balatonnál, illetve Kercaszomoron is – folytatták a zenekar tagjai. – A születésnapi koncertünket azért Szombathelyen tartottuk, mert a Great Escape-től kaptunk egy meghívást az ő hároméves jubileumi fellépésükre.



Zeneoldal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!