Zalaegerszeg

2011.10.17. 18:02

Min múlik a boldogság?

A szépkorúak iránti megbecsülését ünnepséggel fejezte ki a csesztregi önkormányzat. A faluban élő időseket a hétvégén műsorral köszöntötték, megvendégelték, s meg is ajándékozták.

Gyuricza Ferenc


A művelődési ház zsúfolásig telt nagytermében Czupi Sándorné polgármester mondott beszédet. Elmondta: egy 1991-es ENSZ-döntéssel vált október elseje az idősek világnapjává, ezért Csesztregen is köszöntik a szépkorúakat. Aztán felhívta a figyelmet: nagy változások előtt áll a magyar társadalom, s ez kihat a nyugdíjasok életére is.

- Nem tudjuk, mi lesz jövőre, lesz-e lehetőségünk egy év múlva is megtartani az ehhez hasonló rendezvényeket. Nem tudjuk, marad-e a településen felső tagozatos általános iskola és hivatal - sorolta a polgármester, majd ezt követően két anekdota kapcsán arra mutatott rá, hogy a boldogság megélése jelentősen függ attól, mi magunk milyennek akarjuk látni a világot. Dr. Venczel István háziorvos egészségügyi, életmódi tanácsokkal szolgált, majd a Csesztreg Községért Közalapítvány jóvoltából a falu legidősebb lakóját, a 98 éves Nagy Istvánnét, a legidősebb férfit, az 1924. január 4-én született Göncz Lászlót, illetve a legidősebb házaspárt, Németh Jenőt és feleségét külön is köszöntöttek. A rendezvényen minden időskorú lakos szerény összegű támogatást is kapott, illetve sorsolás révén Kulcsár Károlyné és Fehér Józsefné további ajándékot vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!