Zalaegerszeg

2011.02.04. 10:20

Utak, járdák, közterek szemle alatt

Helyszíni szemlék során térképezte fel a lenti polgármesteri hivatal a város azon pontjait, ahol mielőbbi építészeti beavatkozásra van szükség. Horváth László polgármester szerint járdák, utak és vízelvezetők vonatkozásában egyaránt van tennivaló.

Gyuricza Ferenc

 

- Már a tavaly év végén megtartott közmeghallgatáson is szóba került, hogy a városnak vannak olyan útszakaszai, járdái és egyéb közterületei, ahol felújításra vagy legalább állagjavításra van szükség - mondta Horváth László. - A helyszíni szemléket részben ezen felvetések miatt tartottuk. A másik fontos szempont, hogy a 2011. évi költségvetési rendelet megalkotása előtt tisztában akartunk lenni azzal, mekkora összeget is kellene idén e feladatokra fordítanunk.

 

A polgármester szerint a helyszíni tapasztalatok azt mutatják, hogy nagyságrendileg azonos mennyiségű aszfaltra és zúzalékkőre lesz szükség, mint az elmúlt években - ez egyébként több milliós forintos nagyságrend -, majd konkrétumokat is említett. A közutakat illetően négy olyan pontot emelt ki, ahol mindenképpen szükség lesz komolyabb felújításra, s ebből kettő a városrészekben található. Lentiszombathelyt illetően már a közútkezelővel is felvette a kapcsolatot, hiszen a Creaton Hungary Kft. cserépgyárához vezető szakasz - amely az intenzív kamionforgalom miatt használódott el - állami tulajdonban van. Ugyancsak szükségesnek tartják a bárszentmihályfai városrész útjainak helyreállítását, míg a település központi részében a Tompa Mihály út egyik korábban csak ritkán használt szakaszán indokolt a felújítás. Itt a forgalom azt követően növekedett meg jelentősen, hogy megnyílt egy pékség, melyben kiskereskedelmi tevékenység is folyik.

- Ez egy kavicsos út, vagyis aszfaltozásra is szükség lenne - magyarázta Horváth László. - Amíg erre a forrást elő nem tudjuk teremteni, addig kavicsozással kell járhatóvá tenni. Neuralgikus pontnak tűnik még a Zrínyi és Vörösmarty út kereszteződése, ahol a bölcsőde és óvoda miatt állandóan nagy a forgalom. Itt a vízelvezetés problémás, ami kátyúzással már nem, csak teljes szélességű aszfaltozással oldható meg.

Horváth László szerint a csapadékvíz elvezetése terén további problémás pontok is vannak Lentiben, elsősorban Mumor, Bárszentmihályfa és Lentiszombathely városrészekben kell ilyen jellegű munkálatokat elvégezni.


A városban az elmúlt évek során több önkormányzati utat is sikerült teljes szélességében felújítani. Tavaly szeptemberben adták át a forgalomnak például a lentikápolnai Sport utat, elôtte készült el a Liget köz, de többek között a Deák Ferenc utcában, a Vörösmarty úton, illetve a Bánffy úton is végeztek hasonló munkálatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!