Verssel és énekkel ünnepeltek a gondviselők napján

2024.05.19. 15:00

A Mandulavirág szeretetotthon lakói szüleiket, hozzátartozóikat és gondozóikat köszöntötték

A zalaegerszegi Mandulavirág Fogyatékossággal Élők Református Szeretetotthonának bentlakói és a nappali ellátottai verssel és énekkel ünnepelték a gondviselők napját pénteken a Keresztury VMK-ban.

Antal Lívia
A gondviselők napján verseket, dalokat adtak elő a Mandulavirág Fogyatékossággal Élők Református Szeretetotthonának lakói
Forrás: Mandulavirág szeretetotthon

– A gondviselők napja az anyák napját hivatott helyettesíteni, és megadni, amennyire csak lehet, a családi kötelék érzését. Ez azért nem egyszerű, mert sajnos, a szeretetotthonban élnek olyan sérült fiatalok, akiknek nincsenek szülei, mert elhunytak, lemondtak róluk vagy nem tartják a kapcsolatot velük. Viszont van testvérük, nagynénéjük, nagybácsijuk, illetve gondviselőjük, akik odafigyelnek rájuk. S vannak lakóink, akiknek senkijük sincs a gondozóikon kívül - mondta el Szalainé Huber Andrea, a Mandulavirág Fogyatékossággal Élők Református Szeretetotthona intézményvezetője.

A gondviselők napjának nincs külön napja, mint az anyák napjának. De mindig májusban tartják, s hogy ne legyen időpontütközés, az óvodai és az iskolai anyák napi ünnepségek után, hogy a szülők, rokonok, gondnokok el tudjanak jönni.

Szalainé Huber Andrea intézményvezető a vendégeket köszönti a gondviselők napján

A Keresztury VMK-ban tartották a rendezvényt, amelyen Hodánics Péter református lelkész is köszöntötte a vendégeket. Először a bentlakók adták elő műsorukat, majd a nappali ellátásban lévők szavaltak verseket és énekeltek.

– A fiatalok két-három hónapig készülnek a csoportvezetők segítségével. Az előadás előtt pedig ugyanúgy izgulnak, mint mások, hiszen szeretnének jól szerepelni szüleik, gondviselőjük előtt. Igyekezetük most is könnyet csalt mindenki szemébe. A gondviselők napjára lakóink pogácsát sütöttek, amivel mindenkit megkínáltak a műsor után – mesélte el intézményvezető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában