Zalaegerszeg

2010.12.10. 10:07

Panasz: járhatatlan, sáros út

Söjtör szénásvölgyi részén található út állapotára panaszkodott az egyik ott lakó. Horváth Gábor szerint azért nem tudják a gyerekeket óvodába vinni, mert az út járhatatlan.

Szabó Judit

A család a szénásvölgyi településrészről az erdőn keresztül vezető úton éri el a buszmegállót. Az utat azonban térdig érő sár borította az elmúlt napokban, teljesen járhatatlanná vált. Ezzel kereste meg szerkesztőségünket a többgyermekes apa, hozzátéve: azt elvárja az önkormányzat, hogy a gyermekeket óvodába és iskolába járassák, de az utat mégse tisztíttatja meg.

Baksa István polgármester érdeklődésünkre elmondta, a szülőknek nemrég felszólítást küldtek a hiányzások miatt, s kilátásba helyezték a családi pótlék megvonását, ha továbbra is elmulasztják óvodába vinni az erre kötelezett gyermeküket. Szerinte emiatt került terítékre az út ügye. A polgármester hozzátette, egy gyalogösvényről van szó, amely nem szerepel a térképeken. A rendben tartásáról szerinte azoknak kellene gondoskodni, akik használják. A településrészről más úton is ki lehet jutni. Ezt az autóval is járható utat rendszeresen letakaríttatja az önkormányzat, szögezte le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!