Zalaegerszeg

2009.08.25. 02:27

Rockopera Szent István ünnepén

Petrikeresztúr (haa) - A településen működő amatőr színjátszó egyesület az István, a király rockoperát adta elő augusztus 20-án. A zajos siker még a szervezőket és az előadókat is meglepte.

Mórocz Zsolt

- Rába Imre kanonok-plébános szentmiséjével kezdődött az augusztus 20-ai ünnepség a templomban, majd az óvoda udvarán mutatták be a Petrikeresztúri Amatőr Színjátszók a Szörényi- Bródy-rockoperát - mondta el lapunknak Rába Attila, a gellénházai plébánia adminisztrátora. Amint azt Gérczei Mónika polgármestertől megtudtuk, ez év februárjától egészen az előadásig megfeszített munkával készültek a fellépők, de a siker egyértelműen jelzi, megérte.

- Körülbelül 700 fős közönség látta a produkciót, felülmúlta tehát várakozásainkat az érdeklődés és a fogadtatás is. Miután a helyi fellépéseink egyre jobban sikerültek, úgy gondoltuk, színpadra viszünk valami nagyobb produkciót is. Ekkor jött az István, a király ötlete. Nem volt könnyű feladat - tette hozzá a polgármester. Mint mondta, máris kaptak felkéréseket, meghívásokat más településekről, s ezeknek örömmel eleget is tesznek. Ugyanakkor egy-egy ilyen produkciónál a szerzői jogdíjjal és a technikai költségekkel is számolni kell - jelezte Gérczei Mónika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!