Zalaegerszeg

2009.06.30. 02:28

Vajdasági testvértelepülést keresnek

Zalaszentgyörgy (mh) - Első alkalommal dúsították főzőversennyel a falunap programját Zalaszentgyörgyön. A szombati rendezvénynek a sportpálya adott otthont.

Magyar Hajnalka

Egy évtizede hagyomány már a településen a falunap megszervezése, melyre idén különösen sok környékbeli fellépő érkezett Zalacsébről, Zalaboldogfáról, Csatárból, Zalalövőről és Andráshidáról - tudtuk meg Vaski Mónika művelődésszervezőtől. A rendezvény az új Magyarország fejlesztési terv pályázatán elnyert félmillió forintos támogatásból valósult meg.

Idén főzőversennyel is emelték a nap fényét, hat borgácsban illatozott az étek a benevező civil szervezetek és magánszemélyek jóvoltából. Az egyik csapatot vajdasági vendégek alkották, Oromhegyesről. Az önkormányzat ugyanis testvértelepülési szerződést tervez kötni velük, ezért az ismerkedő látogatás. A gyerekek szintén számos program közül válogathattak, aki kedvet érzett, akár sumo birkózóvá is válhatott, csak az ehhez szükséges plusz bőrt kellett felöltenie. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!