Zalaegerszeg

2009.06.16. 02:28

Még mindig balesetveszélyes

Zalaegerszeg (hv) - Két gyermeket gázoltak el a Platán sori ABC előtti zebrán február végén. Lámpa azóta sincs az átkelőnél és a sebességmérő jelzésére is fittyet hánynak az autósok.

Horváth Viktória

Mivel a két gyermek édesapja az átkelővel szemben a vasáru kereskedésben dolgozik, azonnal hallhatta a munkatársa hangját: elgázolták a lányod és a fiad! Kiderült, hogy a kocsi motorháztetőjére vágódtak, majd onnan az autó alá. A vastag téli ruházatnak, no meg a szerencsének köszönhető, hogy a gyerekek élve megúszták a balesetet. A mentősök szerint kész csoda, hogy nem lett komoly, akár halálos sérülésük.

Bár Bálintnak - akit a nővére a Landorhegyi-iskolából hozott éppen el tanítás után - csigolyarándulás miatt még sokáig otthon kellett maradnia, a mai napig fájlalja a nyakát és orvoshoz járnak vele a szülők. Azóta nem lépett arra a zebrára, inkább nagyot kerül a másikig, nővére helyett pedig az apja megy mindennap érte az iskolába.

- Itt dolgozom az átkelő előtt, naponta látom, hogy milyen veszélyes fékezések és gyorsulások vannak. Nemrég itt a boltban hencegtek ketten: ki mer nagyobb sebességgel áthajtani a sebessségmérőnél - mondja a négygyermekes Deák Nándor.

- Az autósok a két lámpa között felgyorsítanak, hiányzik egy sárgán villogó lámpa, ami legalább figyelmezteti őket. Eddig a zebrát is alig lehetett látni, de azt a múlt héten újrafestették, érezhető, hogy azóta óvatosabban hajtanak az autósok.

A fiatal nő, aki februárban a kocsit vezette és fékezés nélkül hajtott a zebrára elgázolva a már rálépő gyerekeket, 25 ezer forintos pénzbírságot kapott, meg három hónapra elvették a jogosítványát, de már újra vezethet. Nándor szerint egy rossz helyen való parkolásért is 30 ezer forint büntetést kell fizetni, ez pedig annál sokkal súlyosabb volt.

- Keveslem ezt a büntetést, azt mutatja, hogy egy gázolást is meg lehet úszni olcsón. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!