Zalaegerszeg

2009.06.29. 02:28

Jelzőkészülékek és díjemelések

Zalalövő (szj) - Zalalövőn is működik jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, melyért nem kell fizetniük a készülék használóinak. Ennek rendeletbe iktatásával kezdte minapi ülését az önkormányzat.

Szabó Judit

Eddig négy zalalövői lakos kapott jelzőkészüléket, amellyel segítséget hívhat például rosszullét esetén. A kistérségi szinten megszervezett szolgáltatás azért térítésmentes, mert az állami normatívából fedezni tudják a költségeit. A képviselő-testületi ülésen elhangzott: a többcélú kistérségi társulás nyolcszáz-ötven jelzőkészülékre pályázott. Ha sikerül beszerezni az eszközöket, Zalalövőn is több rászoruló veheti igénybe a szolgáltatást.

Az önkormányzat döntést hozott az iskolai konyhán biztosított étkeztetés díjainak emeléséről. A júliusi áfaváltozás miatt öt százalékkal nőnek az árak. A napköziseknek ezentúl 294 forintot kell fizetniük, az óvodásoknak 254-et, a szociális étkezőknek 494-et. Ugyancsak növekszik a hulladékszállítás díja július elsejétől, de nem csak a forgalmi adó változása miatt. Be kell építeni ugyanis az elmúlt években kialakított regionális hulladékgazdálkodási rendszer, a Zalaispa létesítményeinek és eszközeinek használati díját a költségekbe. A Zalai Huke Kft. azt kérte: emeljék a kukák egyszeri ürítésének díját nettó 222-ről 272 forintra, de a képviselők alacsonyabb összeget, 258 forint plusz áfát szavaztak meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!