Gravel Zalában

2024.05.20. 09:30

Százhatvan induló volt a rajtoknál

A csehországi Mesto Touskov volt idén a hegyikerékpárosok cseh cross country sorozatának első állomása, amit a Green Zone-ZKSE tagjai nemzetközi tapasztalatok szerzésére használtak fel.

Varga Andor

Kovács Máté és György a gyenesdiási viadalon

Forrás: ZKSE

Kivéve talán a junior válogatott Bruchner Reginát, aki sokadszor tért vissza egyik kedvenc pályájára, ahol az U19-es verseny első körében az élre állt, majd előnyélt folyamatosan növelve nyerte a versenyt. Egy korosztállyal „lejjebb” (U17) indult Ádám Gabriella, aki újonc ebben a kategóriában és a 38. helyen ért célba.

A viadal második napján az U13-as korosztály 70 fős mezőnyében Békefi Ábel 56., Nagy Balázs 57., Kanta-Csejtei bence pedig 59. lett. Az U15-ösök 90 fős mezőnyben Bruchner Máté a győztesttől 5 percre lemaradva a 37. pozícióban végzett. A korosztály első éves tagjainak külön listáján pedig a 14. legjobb eredmény volt az övé.

Közben Gyenesdiáson a 2. versennyel folytatódott a Gravel Magyar Kupa sorozata. A rajtoknál 160 induló sorakozott fel és népes volt a ZKSE küldöttsége is. Eredmények. Hosszútáv, férfi, felnőtt: 4. Endrédi Máté. Master: 6. Dervalics Gábor, 14. Léránt Balázs. Hosszútáv, nők, Master: 1. Chovanyecz Emese. Rövidtáv, férfi, Master: 6. Horváth Sándor, 12. Káldi Tamás, 16. Pálmai Zsolt.

A programot MTB és terepfutó verseny színesítette, melyen családi kategóriát is hirdettek. Az U9-es, női kísérős futamban az első helyen végzett Káldi Zalán Cséri Szilvia támogatásával, míg az U11-es, férfi kísérős versenyben Kovács Máté és az őt segítő Kovács György hetedik lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában