Zalaegerszeg

2009.06.12. 02:29

Bölcsődére, óvodára és iskolára

Zalaegerszeg (va) - A megyeszékhely és Lenti térségében hét projektre összesen 85,6 millió forint pályázati támogatást biztosít az Önkormányzati Minisztérium - tudatta a tárca sajtófőosztálya.

Varga Andor

A minisztérium februárban írt ki pályázatot bölcsődék és közoktatási intézmények infrastruktúrális fejlesztésére, valamint közösségi buszok beszerzésére, s a beérkezett igényekről döntött a napokban Varga Zoltán miniszter.

A célokra országosan összesen 4,1 milliárd forintot osztottak most szét, mely összegből 246 millió forint jutott megyénkbe, az említett 85,6 millió pedig a két város térségébe. Bölcsődefejlesztésre Teskánd nyert közel 7 millió forintot, míg óvodát Bagodban (11 millió), Pókaszepetken (10 millió), Söjtörön (3,5 millió) és Zalaegerszegen (15 millió) újíthatnak fel ebből a forrásból. Általános iskolai fejlesztésre Egervár nyert 19,3 millió forintot, míg közösségi buszt a Lenti Kistérségi Többcélú Társulás szerezhet be az önkormányzati minisztérium támogatásával. A célra egyébként a megyében ez a szerveződés kapta a legmagasabb összeget, 19,6 millió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!