Zalaegerszeg

2009.04.21. 02:29

Júniusban kezdődik a rendelők felújítása

Zalaegerszeg (haa) - Negyvenmillió forint regionális pályázati támogatást nyert a megyeszékhely a Berzsenyi utca 13/A alatt működő gyermek- és felnőttorvosi rendelők felújítására. A munkát június 3-án kezdik a kivitelezők.

Horváth A. Attila

Balaicz Zoltán önkormányzati képviselő tájékoztatása szerint az átalakítás teljes költsége 87,1 millió forint lesz, ebből 47,1 millió az önkormányzati önrész. Az épületfelújítás tervei (1,2 millió forintos keretből) már tavaly elkészültek, ezután nyújtotta be pályázatát az önkormányzat. A két gyermek és három felnőtt körzetet - dr. Chilla Emese, dr. Kóczán Erzsébet, dr. Peer Gabriella, dr. Gergye Ferenc és dr. Szittyai Borbála praxisát - érintő, június elején induló munkálatok várhatóan idén november végére fejeződnek be. Addig viszont a rendelési helyszínek ideiglenes változásával kell számolniuk a pácienseknek.

Mint megtudtuk, több szakaszban végzik majd az átalakítást, először a gyermekorvosi rész újul meg. Ezért a beruházás teljes ideje alatt a gyermekorvosok a Botfy utcai ügyelet épületében rendelnek majd, a felnőttorvosok viszont végig maradnak a Berzsenyi utcai komplexumban, eleinte a saját rendelőikben, majd a gyermekrészleg kialakítása után átköltöznek a felújított szomszédos helyiségekbe. Végül - amint a felnőttorvosi rendelők elkészülnek -, visszaáll a szokott rend, s visszatérnek a gyermekorvosok is a Berzsenyi utcába.

Ezek is érdekelhetik