Zalaegerszeg

2008.05.16. 02:25

Két pályázatot is benyújtottak

Szentgyörgyvölgy (gyf) - Két pályázatot is benyújtott a napokban az őrségi település önkormányzata. Szeretnék lecserélni falugondnoki buszukat, illetve egy köztertületek karbantartására alkalmas traktort is vennének.

Gyuricza Ferenc

Gódor Mihály, a település polgármestere elmondta: a falugondnoki busz cseréjét a jármű magas kora indokolja.

- A régi jármű már tizenkét éves, s ennek okán igen költséges a fenntartása - magyarázta az önkormányzati vezető. - A cserét pályázati támogatással szeretnénk lebonyolítani, s ha a kérelmünket támogatja az állam, csak az általános forgalmi adót, azaz 20 százalékot kell saját költségvetésből biztosítanunk.

Gódor Mihály hozzátette: ez is komoly összeget tesz ki, mert egy megfelelően felszerelt autó ára mintegy tízmilió forint, s így a szükséges önrész kétmillió forint körül alakulna. Hasonló összeget kell sikeres pályázati szereplés esetén letenni a közterületek karbantartására alkalmas traktor vásárlásához is. A munkagéphez olyan speciális kaszát is beszereznének, amellyel megoldható lenne az árkok tisztán tartása is. Ez a munkagép mintegy hétmillió forintba kerülne, amihez a pályázati támogatás mértéke 75 százalékot, de maximum ötmillió forintot tehet ki.

Ezek is érdekelhetik