Zalaegerszeg

2006.07.06. 02:28

Helyiség az alkohol ellen harcolóknak

Zalaegerszeg (szj) - Hat évig tartó "hajléktalanság" után otthonra lelt a Göcsej Alkoholmentes Klub a város segítségé-vel és pályázati támogatással a Kert utca 8. szám alá költözhetett. A helyiséget tegnap avatták. wbilduntGyarmati Norbert a Vas megyei klubtársak nevében ajándékot ad át az egerszegi klubvezetőnek, Fekécs Imrének (jobbról)

Mórocz Zsolt

Már nem a vendéglőkben kell találkozniuk Zalaegerszeg (szj) - Hat évig tartó hajléktalanság után otthonra lelt a Göcsej Alkoholmentes Klub a város segítségé- vel és pályázati támogatással a Kert utca 8. szám alá költözhetett. A helyiséget tegnap avatták. wbilduntGyarmati Norbert a Vas megyei klubtársak nevében ajándékot ad át az egerszegi klubvezetőnek, Fekécs Imrének (jobbról) A nagy múltú alkoholmentes klub 2000 óta otthontalan. Deák téri bázisát az épület lebontása miatt kellett elhagynia, azóta a tagok vendéglőkben vagy saját lakásukon találkoznak. A klubhelyiség hiánya rányomta a bélyegét a taglétszám alakulására régebben több százan segítették az alkoholfüggőségtől szabadulni akaró betegek küzdelmét, mára viszont harminc fősre zsugorodott az ügy mellett kitartók tábora. Bizonyára változtat a helyzeten az új helyiség, melyet az önkormányzat bocsátott a klub rendelkezésére, felújítását pedig egymillió forintos ifjúsági minisztériumi pályázati támogatás, a város 500 ezer forintos hozzájárulása, valamint a LÉSZ Kft. és a Zalavíz Zrt. segítette. A helyiség tegnapi avatónepségén dr. Gyimesi Endre polgármester azt hangsúlyozta, hogy uniós összehasonlításban Magyarország jár élen az egy főre jutó alkoholfogyasztásban - a felnőttek átlagosan 18 liter tiszta szeszt vesznek magukhoz évente -, s jelentős lemaradással követi hazánkat Litvánia, 13 literrel. Az egészségügyi problémák 7,4 százaléka ugyanakkor az alkohol élvezetéből adódik. Akik nemet mondanak erre az életformára, azokat várja az alkoholellenes klub, a tervek szerint mindennapi nyitva tartással a Kert utcában, jelezte Fekécs Imre klubvezető.Italozásban hazánk az első az európai országok közöttFotó Katona Tibor Zalaegerszeg (szj) - Hat évig tartó hajléktalanság után otthonra lelt a Göcsej Alkoholmentes Klub a város segítségé- vel és pályázati támogatással a Kert utca 8. szám alá költözhetett. A helyiséget tegnap avatták. wbilduntGyarmati Norbert a Vas megyei klubtársak nevében ajándékot ad át az egerszegi klubvezetőnek, Fekécs Imrének (jobbról)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!