Zalacséb

2016.04.10. 14:50

Ki mit tud? Zalacsében - Bemutatkoztak a faluban élők

Zalacséb – Kifejezetten jól sikerült a községben első ízben megrendezett Ki mit tud? program. Rengetegen voltak kíváncsiak a bemutatott produkciókra, s számos színvonalas előadást is láthatott a közönség.

Gyuricza Ferenc

Ének és furulya, akrobatikus és néptánc, vers-, mese- s novellamondás, valamint különböző hangszeres zenei előadások egyaránt szerepeltek a kínálatban. A versenyzők három korcsoportban mutatkoztak be, a 10 év alatti mezőny volt a legnépesebb, de a 10 és 18 év közöttiek és a felnőttek sem riadtak el a színpadtól.

– A 2015-ös falunap szervezése kapcsán merült fel a gondolat, hogy jó lenne olyan programot is rendezni, ahol a zalacsébiek mutathatják meg tehetségüket főként a helybélieknek – mondta Erdei Csaba polgármester. – Szeretnénk a Ki Mit Tud?-ból hagyományt teremteni, így bízunk abban, hogy a következő alkalommal még több vállalkozó akad.


A polgármester hozzátette: a községben erős a civil társadalom, s a községi ünnepekre, a helyi rendezvényekre szinte kivétel nélkül sikerült valamilyen produkciót – zenés vagy táncos előadást, színdarabot – összehozniuk. Az első Ki Mit Tud?-ra kicsit bátortalanabbul vállalkoztak az emberek, így mindenképpen elismerés illeti szombat este színpadra lépőket, és köszönet a szép számú közönségnek is, akik megtisztelték figyelmükkel és vastapsukkal a produkciókat.

A színpadra lépőket három fős zsűri értékelte, ennek a településhez számos szállal kötődő Bánfalvi Péter volt iskolaigazgató, a salomvári általános iskola jelenlegi igazgatója, Gergely Andrásné Rácz Éva, illetve Buday Mihály zalaszentgyörgyi festőművész volt tagja. A döntésük alapján a 10 év alatti kategóriában a mesemondó Horváth Luca, a 10 és 18 évesek közt az énekes Cséber Fanni, míg a felnőtt mezőnyben a szintén énekes produkcióval jelentkező Cséberné Varga Zsuzsanna ért el első helyezést.

Címkék#Ki Mit Tud?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!